Fastighetsmäklare 120 hp

FEI - Företagsekonomiska Institutet, i Stockholm (+4 orter)
Längd
18-20 månader.
Nästa kurstillfälle
4 juni, 2024 (+5 kursstarter)
Sista ansökan
Sista ansökan: Ansökan öppnar inom kort
Utbildningsform
Uppdragsutbildning
Längd
18-20 månader.
Nästa kurstillfälle
4 juni, 2024 (+5 kursstarter)
Sista ansökan
Sista ansökan: Ansökan öppnar inom kort
Utbildningsform
Uppdragsutbildning
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Fastighetsmäklare 120 hp

Kungliga Tekniska högskolan, KTH, erbjuder i samarbete med FEI denna uppdragsutbildning till fastighetsmäklare som omfattar 120 hp.

Innehållet är utformat efter Fastighetsmäklarinspektionens krav på teoretiska studier för att bli registrerad fastighetsmäklare.

Utbildningen vänder sig till fastighetsmäklarföretag som vill kompetensutveckla sina medarbetare. Deltagaren behöver ha en anställning hos arbetsgivaren.

Uppdragsutbildning finansieras av arbetsgivare

Högskolor och universitet ska samverka med det omgivande samhället, bland annat gällande kompetensutveckling av yrkesverksamma. När det sker på uppdrag av en extern finansiär kallas det för uppdragsutbildning. En uppdragsutbildning såsom Fastighetsmäklare 120 hp, samt de uppdragskurser som ingår, kan enbart finansieras av deltagarens arbetsgivare.

Arbetsgivaren utser deltagare och ansvarar för att att denne ska ha goda förutsättningar att klara av studierna. Det är viktigt att arbetsgivare och deltagare har en tydlig plan för studierna.

Om KTH

Sedan 1827 har Kungliga Tekniska högskolan, KTH, vuxit till att bli ett framstående internationellt tekniskt universitet. Som det största lärosätet i Sverige för teknisk utbildning och forskning, samlar de studenter, forskare och lärare från hela världen. KTH:s verksamhet är grundad på en stark tradition av att driva framstående vetenskap och innovation med fokus på att främja det livslånga lärandet och bidra till en hållbar samhällsutveckling.

Denna uppdragsutbildning bedrivs av KTH:s Skola för arkitektur och samhällsbyggnad, vidInstitutionen för fastigheter och byggande och avdelningen Fastighetsföretagande och finansiella system.

Om FEI

Företagsekonomiska Institutet, FEI, är en av Sveriges främsta utbildningsaktörer sedan 1888.

FEI har lång erfarenhet av att erbjuda akademiska utbildningar via samarbeten med såväl svenska som utländska högskolor och universitet. Redan för 30 år sedan började vi utbilda blivande fastighetsmäklare enligt dåvarande regelverk och många av dagens etablerade fastighetsmäklare har läst en uppdragsutbildning via en högskola i samarbete med FEI.

Kommande kursstarter

Välj mellan 5 kursstarter

4 juni, 2024

  • Uppdragsutbildning
  • Alicante
  • Sista ansökan: Ansökan öppnar inom kort

4 juni, 2024

  • Uppdragsutbildning
  • Göteborg
  • Sista ansökan: Ansökan öppnar inom kort

4 juni, 2024

  • Uppdragsutbildning
  • Malmö
  • Sista ansökan: Ansökan öppnar inom kort

4 juni, 2024

  • Uppdragsutbildning
  • Stockholm
  • Sista ansökan: Ansökan öppnar inom kort

4 juni, 2024

  • Uppdragsutbildning
  • Distans
  • Sista ansökan: Ansökan öppnar inom kort

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till fastighetsmäklarföretag som vill kompetensutveckla medarbetare. Vi rekommenderar minst två års relevant arbetslivserfarenhet och godkänd gymnasieexamen. Utbildningen är även relevant för den som tidigare har bedrivit akademiska studier.

Kursinnehåll

  • Fastighetsförmedling – introduktion 15 hp
  • Fastighetsförmedling – kommunikation 7,5 hp
  • Fastighetsförmedling – kvalificerad fastighetsmäklarjuridik 7,5 hp
  • Juridisk översiktskurs 15 hp
  • Allmän fastighetsrätt för fastighetsförmedlare 7,5 hp
  • Speciell fastighetsrätt för fastighetsförmedlare 7,5 hp
  • Bostadsrätt för fastighetsmäklare 7,5 hp
  • Extern redovisning för fastighetsmäklare 7,5 hp
  • Ekonomistyrning för fastighetsmäklare 7,5 hp
  • Beskattningsrätt för fastighetsmäklare 7,5 hp
  • Husbyggnadsteknik 7,5 hp
  • Fastighetsvärdering för fastighetsmäklare 7,5 hp
  • Marknadsanalys och marknadsföring för fastighetsmäklare 7,5 hp
  • Arbetsmarknad och företagande för fastighetsmäklare 7,5 hp

Upplägg

Omfattning

Utbildningen omfattar ca 18-20 månaders studier. Varje kurs består av ett antal seminarier på dagtid och webbinarier på kvällstid. Utöver det ingår även självstudier under hela utbildningen. Utbildningen kommer att ha flera utbildningsstarter per termin.

Undervisningen är anpassad för att deltagaren i viss utsträckning ska kunna arbeta parallellt med studierna. Arbetsgivaren ansvarar för att ge deltagaren förutsättningar att klara studierna.

Genomförande

Utbildningen genomförs med hybridformatet FEIFLEX. Tekniken är modern, flexibel och lättillgänglig, vilket innebär att det går att delta i undervisningen på plats hos FEI, eller live online på distans. En studieform som är effektiv och attraktiv – för deltagare och arbetsgivare.

Deltagare kan delta på plats i FEI:s lokaler i Stockholm, Göteborg, Malmö och Alicante.

Akademiska studier

En akademisk utbildning eller kurs är teoretisk och forskningsbaserad i sin utformning. Genom föreläsningar, seminarier och självständigt arbete ges deltagare möjlighet att utforska ämnet på djupet och få en gedigen förståelse för teoretiska koncept och tillämpade metoder.

Kursplaner utformas noggrant för att säkerställa att deltagare får en omfattande utbildning som förbereder dem för framtida karriärmöjligheter eller vidare forskning inom ämnesområdet. Utöver det syftar akademiska studier till att främja kritiskt tänkande, problemlösning, förmåga att kommunicera effektivt både skriftligt och muntligt, samt en bredare samhällsförståelse.

Examen, diplom m.m.

Registrering som fastighetsmäklare

Denna uppdragsutbildning till fastighetsmäklare omfattar 120 högskolepoäng och innehållet är utformat efter FMI:s krav på teoretiska studier för att bli registrerad som fastighetsmäklare.

För att bli registrerad fastighetsmäklare krävs, förutom den teoretiska utbildningen, 10 veckors praktik. Praktikplatser ingår inte i utbildningen utan ombesörjes av arbetsgivaren.

Fram till och med den 31 december 2027 kan du registreras som fastighetsmäklare enligt FMI:s gamla utbildningskrav som som omfattar 120 högskolepoäng och 10 veckors praktik. 

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Fastighetsmäklare 120 hp, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 11 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Kursdeltagare
04 dec 2018
Fastighetsmäklare

5 av 5

5/5
Kursdeltagare
29 nov 2018
Fastighetsmäklare

5 av 5

5/5
Kursdeltagare
29 nov 2018
Fastighetsmäklare

Bra föreläsare med intressant och relevant föreläsningsmaterial.

FEI - Företagsekonomiska Institutet
Kammakargatan 10, Box 1341
111 83 Stockholm

FEI - kurser inom hela det företagsekonomiska ämnesområdet, HR och mycket mer.

Vårt utbud sträcker sig från grundläggande kurser till akademiska uppdragsutbildningar. Studierformen är upplagd för att kunna kombinera studierna med ditt arbete. Med FEIFLEX – vår ledande hybridmodell, väljer du mellan att delta fysiskt på plats i Stockholm på dag- eller kvällstid...

Läs mer om FEI - Företagsekonomiska Institutet och visa alla utbildningar.

Highlights